SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Höganäs GFs hemsida
I menyn ovan hittar ni information om föreningen, grupper och trupper.
 
Vill du/ditt barn bli medlem i vår förening? För anmälan till våra barn- & ungdomsgrupper, hopprep och vuxengrupp - Klicka på "Anmälan" i menyn så kommer ni  till vår boknings- & betalningssida.
 
Bokningen för vårterminen 2022 öppnar under vecka 1, terminen startar vecka 3.

Det går inte att anmäla till tävlingstrupper, för frågor angående anmälan till våra tävlingstrupper mejla till info@hoganasgf.se
Info terminsstart med anl. av Corona
2022-01-17 11:00

Regeringen skärpte restriktionerna ytterligare från den 12 januari 2022, och restriktioner från den 23 dec gäller fortfarande och tills nya besked kommer. Det är tydligt att det fortsatt pågår en pandemi i samhället och alla måste vi hjälpa till för att minska riskerna för smittspridning.

 

Vi har nu terminsstart och det ser vi väldigt mycket fram emot. Alla kan träna enligt schema men följande har vi att förhålla oss till.

 

  • All lämning och hämtning sker utanför entrén, inga föräldrar inne i hallen. Detta för att undvika trängsel och begränsningen om 10 kvm per person är återinförd (kvm-regeln gäller ej för våra barn- & ungdomar som tränar).
    För nya yngre gymnaster/små barn kan nu i början undantag ske för en förälder att vara inne i entréhallen på nedre plan, men detta ska innan man går in godkännas av ansvarig ledare. Lappar kommer sitta uppe med maxantal som får vistas där.
  • Håll avstånd till andra (passning tillåten)
  • Inga läger, tävlingar el. uppvisningar är tillåtna

 

Tänk på följande:

  • Var uppmärksam på symtom, stanna hemma (även med milda symptom) och undvik kontakter med andra människor vid misstanke om Corona.
  • Har en gymnast insjuknat i Corona, meddela tränaren så fort som möjligt.
  • Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta, handsprit finns utplacerat på flera ställen i hallen.
  • Håll er informerade om särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och den regionala smittskyddsläkaren

Pandemin ställer fortsatt mycket på ända men vi försöker göra det bästa för alla gymnaster. Ta hand om er!

 

Varmt välkomna till en ny termin!

Projektet Idrottspsykologisk satsning
2022-01-05 14:47

Inom kort kommer vi att börja skicka ut information till de gymnaster i våra tävlingstrupper som erbjuds plats i den första fasen av vår Idrottspsykologiska satsning. Våra samarbetspartners har gjort en videohälsning till våra gymnaster och deras föräldrar som kommer att skickas ut via SportAdmin tillsammans med mer info om projektet.

 

Projektet omfattar ca 150 tävlingsgymnaster från 10 ålder uppåt. Gymnaster från följande trupper kommer erbjudas att delta: Högaholm, Elit, Yngre Elit, Trupp 1, Trupp 2, Mix Elit, Pojktrupp 1 & AG 1. Vi kickar igång projektet redan denna veckan!

 

Fysiokliniken börjar med att skicka ut kunskapstester till gymnasterna och efter detta bokas screeningtester. När screeningtesterna är klara, kommer Fysioteamet ta kontakt med respektive gymnast för att gå genom vilka övningar som behövs att förbättra olika fysiska områden, rehab, skador etc. Vi kommer att ha tränare på plats i hallen som ser till att övningarna görs på rätt sätt.

 

Det kommer även att ges möjlighet till massage genom Mickes knå & Må. Behandlingen anpassas efter individsns behov vid tidpunkten. Behandlingar görs på Friskvårdshuset nära Gymnastikhallen. Önskar gymnasten med sig sin förälder eller någon annan så går det bra.

 

Vi kommer i hallen att skapa ett område för gymnasterna att ta det lugnt, göra sina läxor, fika eller äta middag i. 

 

Äntligen kan vi starta projektet och följa upp utvecklingen tillsammans i vår fantastiska förening.

 

Välkomna med frågor och funderingar! info@hoganasgf.se

Bokningen öppen för vårterminen -22!
2022-01-04 14:37

Nu är bokningarna öppna för våra grupper för Barn & Ungdomar, Vuxentruppen och Hopprep! Vill du börja hos oss? Klicka då på "Anmälan" i menyn ovan. Välkommen!

Julshowen - inställd trettonhelgen!
2021-12-15 22:37

Vi är ledsna att meddela att vi även i år under trettonhelgen ställer in vår julshow.

 

Igår, tis 14/12, tog styrelsen beslutet att genom att följa FHMs rekommendationer så skulle vi kunna genomföra årets julshow. Beslutet var inte enhälligt men vi tyckte att vi hade en plan på hur vi skulle kunna genomföra showen.

 

Idag, ons 15/12,  kom Region Skåne ut med sina uppmaningar om att undvika trängsel och folksamlingar. Därtill har vi mottagit många frågor om lämpligheten i att arrangera julshowen. En mycket stor del av våra gymnaster är under 12 år och därmed inte vaccinerade.

 

Därför har vi idag beslutat att vi inte kommer kunna genomföra julshowen som det var tänkt. Vi får nu utreda om vi kan genomföra den på något annat sätt vid en annan tidpunkt.

 

Vi kommer att mejla ut information till er som redan köpt biljetter hur ni gör för att lämna tillbaka dem.

 

Styrelsen
Höganäs GF

 

Länk till Region Skånes presskonferens från den 15/12:
https://skane.se/Halsa-och-vard/hitta-vard/covid-19-coronavirus/presskonferenser-covid-19/

PROJEKT IDROTTSPSYKOLOGISK SATSNING 2022
2021-11-29 12:11

Styrelsen i Höganäs Gymnastikförening vill informera om vår inriktning och våra värderingar för våra
medlemmar, potentiella medlemmar, föräldrar, sponsorer och andra samverkanspartners. 

 

Föreningens ambition är att skapa en långsiktig plan för att bedriva verksamhetens olika inriktningar med goda förutsättningar för att skapa en trygg och utvecklande miljö. Styrelsen har därför fattat beslut om ett projekt för att utveckla föreningen. Utvecklingsplanen bygger i stora delar på slutsatser och analys av Svensk Gymnastik Vill, Riksidrottsförbundets Riktlinjer- och Anvisningar för barn- och ungdomsidrott och Skapa trygga idrottsmiljöer.

 

Vi kommer under projektets gång erbjuda våra tävlingsgymnaster från en viss ålder expertkompetens inom utvecklingsområden som kost, nutrition, balans, återhämtning och mental träning. Tillsammans med våra samarbetspartners kommer vi erbjuda ett anpassat stöd som omfattar skadeförebyggande träning, något som länge har använts inom elitidrotten. Uppföljning av eventuella känningar, överbelastningar och skador samt även Mental träning. Föreläsningar för både aktiva medlemmar och föräldrar om återhämtning och balans. Detta hälsobefrämjande arbete är extra viktigt i vår föreningsmiljö där träningsintensiteten ökar mot ett möjligt maximalt läge i perioder.

 

Vi hoppas på att både ni som gymnaster och föräldrar vill delta i projektet och stötta varandra i denna satsningen.

 

Tycker du att vårt projekt låter intressant och kan eventuellt tänka dig att stötta vår förening finansiellt i detta, är mer än välkommen att höra av dig till oss.

Nyheter från våra grupper
Hopprepsgruppen, 04/10 19:50 
 
BESTÄLL VÅRA FÖRENINGSKLÄDER HÄR:
Stöd HGF: Handla online genom Sponsorhuset!
Stöd HGF på Svenska Spel
HGF på Facebook
Swish nr: 1230594143