Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Höganäs Gymnastikförening
Barn- & Ungdomsgymnastik, Trupptävling & Hopprep
Hopprepsgruppen
Välkommen till hopprepsgruppen!

Hopprep är en bra aktivitet med många fördelar. Det tränar hela kroppen med många muskelgrupper som jobbar samtidigt och förbättrar kondition och balans.

Hopprep i tio minuter ger ungefär lika mycket motion som att springa 2 kilometer på ca åtta minuter. Det är också bättre för knäna än att jogga eftersom man landar på främre fotsulorna i stället för på hälarna vilket är mer skonsamt. Det är en rolig motionsform och populär tävlingsidrott.

Det finns en massa roliga reptrick att lära sig i både enkelrep och dubbelrep.


Se film från gruppenHopprepsträning HT -19, Start v. 34

Hopprep för alla, nya som gamla
Måndag 17-19 Kulla Gymnasiet
Lördag 10-12 A-hallen Höganäs Sportcenter
För nya som är intresserade är ni välkomna att komma och prova på.
Ha bra innegympaskor, väl uppsatt hår och vattenflaska med. Rep finns att låna.
Spännande tävlingshelg för våra yngre hoppare
2019-04-07 19:41
I helgen åkte våra yngre hoppare i Hopprepsgruppen upp till Tranås för hopprepstävling i Vikingahoppet Yngre och Rikshoppet 4:an. För Moa och Malou var det första gången att tävla. En stor utmaning att ställa sig ensam på tävlingsgolvet och visa sin snabbhet, uthållighet och freestyle vilket de gjorde med bravur. De nu lite mer rutinerade hopparna Elinor, Filippa, Bryndis och Josefine har tagit steget upp till Rikshoppet 4:an där de tävlade 4 grenar som lag i enkelrep och dubbelrep. De tävlade också individuellt med flera personbästa resultat. I 3 minuter uthållighet räckte Filippas 324 springsteg till en bronsmedalj.

Silver och Bronsmedaljer i Svenska Cupen
2019-03-24 21:37
Söndagen den 17 mars samlades ca 50 hoppare från hela Sveige i Borås för individuell hopprepstävling.
Från Höganäs GF deltog Tilda i Rikshoppet, Svante i Svenska Cupen herrar och Thea i Svenska Cupen damer. 
För Tilda var det första tävlingen på högre nivå i Rikshoppet och det gav mycket träning och erfarenhet inför kommande SM tävling till sommaren.
För Svante blev det ett silver i grenen trippelhopp (47 st) och en bronsmedalj i overall tävlingen.
Thea tog brons i grenen springsteg 3 min uthållighet (402 steg), brons i grenen freestyle och brons i overall tävlingen.
Svenska Cupen var också ett kval för EM i hopprep i Österrike 19-22/7.
Efter sina bronsplaceringar blev Svante och Thea uttagna att delta i EM.
Showtävling i Bratislava
2018-11-15 21:56
Foto: Lotta Venhagen/Lokaltidningen Höganäs
Helgen den 23-25 november åker våra äldsta hoppare till Bratislava för att delta i en europeisk showtävling. Det blir en helg med en helt ny tävlingsform för våra hoppare, på lördagen kommer de framföra ett fyra minuter långt showprogram med alla möjliga former av hopprep. Enkelrep, dubbelrep, långrep, fyrkanten, hopprepsresan och Chinese wheel koreograferas till musik i en salig blandning. Inte långt ifrån vad de brukar göra på julshowen.

På söndagen tävlas det i Chinese wheel, vi ställer upp med två par som först ska klara tre obligatoriska serier och därefter duellera med andra lag med en egen serie.

Våra hoppare ser fram emot att få testa på en helt ny tävlingsform och hoppas på att åtminstone komma hem med nya idéer och erfarenheter!

Läs Lokaltidningen Höganäs reportage om det här 
Silver på Vikingahoppet Äldre, Kämpinge 21/10
2018-10-21 12:12
Söndagen den 21 oktober åkte Höganäs ner till Kämpinge för att delta i höstens partävling, den här gången ställde vi upp med ett par i Vikingahoppet Äldre, och vilken hopparglädje de visade, med höga resultat i snabbhetsgrenarna och en Freestyle som gick bättre än på någon träning hoppade Filippa och Josefine till sig ett silver!

Med ett leende som räckte upp till öronen åkte vi hem, taggade till tusen för att börja träna inför Showtävlingen i Bratislava 23-25 November, och föreningens Julshow!
Hemma från Shanghai
2018-08-04 17:41
Foto: FISAC-IRSF
Efter 12 dagar i Shanghai har våra hoppare Svante och Thea kommit hem, fyllda med nya idéer och erfarenheter. Dessvärre blev det inga pallplaceringar till föreningen, men den Svenska delegationen lyckades kamma ihop flera medaljer på VM i lagtävlingen för seniorer.

I den individuella tävlingen var Thea endast några få steg från föreningsrekorden i 30 sekunder och 3 minuter snabbhet och med bättre resultat på sin freestyle gentemot svenska cupen med färre missar. Svante var på god väg att göra sitt bästa 30 sekunder heat, men tappade handtaget sista 20 sekunderna, i freestylen tyngde alldeles för många missar ner poängen men i tre minuter flöt det på med ett jämnt tempo och få missar.

Svante ställde även upp i tripplar, där gick det inte alls, "det blir helt annan teknik på trägolv, något jag inte är van vid" säger han om resultatet.

Dagarna som följde fick vi se fantastiska prestationer från hoppare världen över och inspiration till nya trick att träna på. World Cup där det tävlas i show gav oss nya idéer att ta med till julshowen.

Dagarna avslutades med ett dagläger där vi fick prova på trick vi sett under veckan, men även mängder av nya med världsledande hoppare som instruktörer. Dessutom fick vi alla ta del av kinesernas träningsmetod för snabbhetsgrenarna, en metod vi inte var vana vid men som kommer kunna hjälpa oss framåt.

Värmen var inte mycket värre än här hemma med runt 34 grader och sol, men med uppåt 85 % luftfuktighet kändes det olidligt varmt, borta bra men hemma bäst samlar vi krafter för en ny termin med full fart!

Bilder

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Höganäs GF, 27/08 22:19 
Höganäs GF, 12/08 17:50 
Höganäs GF, 02/08 14:00 
Höganäs GF, 18/06 22:20 
Höganäs GF, 13/06 21:37 
 
SPONSORER "DUBBEL VOLT"
HGF på Facebook
Senaste numret av PåG:
#höganäsgf på Instagram
#höganäsgymnastikförening på Instagram
 
Stöd HGF på Svenska Spel
Klicka på bilden för att se alla våra sponsorer
Swish nr: 1230594143