SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till hopprepsgruppen!

Hopprep är en bra aktivitet med många fördelar. Det tränar hela kroppen med många muskelgrupper som jobbar samtidigt och förbättrar kondition och balans.

Hopprep i tio minuter ger ungefär lika mycket motion som att springa 2 kilometer på ca åtta minuter. Det är också bättre för knäna än att jogga eftersom man landar på främre fotsulorna i stället för på hälarna vilket är mer skonsamt. Det är en rolig motionsform och populär tävlingsidrott.

Det finns en massa roliga reptrick att lära sig i både enkelrep och dubbelrep.

 

 

Hopprepsträning HT -22. Börjar v. 34

Hopprep för alla, nya som gamla
Måndag 17.00 - 18.30 Kullagymnasiet
För nya som är intresserade är ni välkomna att komma och prova på.
Ha bra innegympaskor, väl uppsatt hår och vattenflaska med. Rep finns att låna.

 

SM och JSM i Hopprep på SM veckan i Linköping
2022-06-27 20:57

Hopprepsgruppen åker till SM veckan i Linköping och tävlar lagtävlingar onsdag 29 juni och individuell tävling torsdag 30 juni.

Vi har ett seniorlag i SM klassen och ett JSM par i grenar samt 5 individuella starter.

Tidsschema finns på gymnastikförbundets hemsida

 

Tävlingarna sänds på Gymnastikförbundets youtube kanal

 

 

EM kval i Lycksele
2022-03-27 20:44

Torsdagen den 10 mars åkte 5 taggade hoppare från Höganäs med tåg upp till Lycksele för EM kval till EM i Bratislava, Slovakien 24-31 juli.

Vi bodde i campingstuga där snabbaste vägen till centrum var via isvägen över Ume älv med spark.

Lördagen den 12 mars var det lagtävlingar. Josefine och Filippa tävlade i junior klassen och Tilda, Thea, Svante tävlade i senior klassen.

Josefine och Filippa körde en fin Wheelserie som gav högst poäng av deltagande lag.

På söndagen var det individuella tävlingar som filmades och bedömdes i efterhand eftersom det var EM kval för damlagen i Kämpinge.

Thea vann det individuella EM kvalet och är kvalificerad för EM även seniorlaget kvalificerade sig till EM. Svante kvalificerades till European Open tournament.

 

Digitalt VM i hopprep
2022-02-26 17:15

Under våren och sommaren 2021 filmade vi bidrag till Virtual Wold championship. Se artikel i HD.

Bidragen som skickades in ligger i våra uppvisningsfilmer i tidigare nyhetsflöde.

 

Nu har resultaten äntligen publicerats.

VM resultat

Open Tournament resultat

 

 

 

Silvermedalj i Europeiska wheeltävlingen i Belgien
2021-12-08 07:45

Söndagen den 5 december arrangerade Europeiska hopprepskomitten, ERSO, en wheel tävling i samband med Showcontest 2021 i Mechelen, Belgien.

Wheel är när två hoppare vevar varandras rep i olika trickkombinationer till musik. Anna och Thea deltog i tävlingen och Svante åkte med som domare.

Efter flera spännande kvalomgångar blev det till slut en silvermedalj.

 

Storslam i Svenska cupen
2021-10-04 19:50

Helgen den 2-3 oktober arrangerade vi Rikshoppet 8:an, Junior Cupen och Svenska Cupen i Höganäs, där föreningar från norr till söder äntligen fick tillfälle att tävla på plats med en publik. Rikshoppet 8:an är steget innan SM-nivå, och har därför en förenklad bedömning, men hopparna får chansen att delta i alla åtta grenar som ingår i lagtävlingarna, och på så sätt öva inför att senare flytta upp i nivå. Från Höganäs hade vi ett lag som var med i Rikshoppet och ett lag som var med i Svenska Cupen. Anna satt med som domare under båda dagarna och fick testa på det nya bedömningssystemet skapat av Svante.

 

Lagtävlingarna arrangerades på lördagen, men för Höganäs del innebar det en del sista-minuten lösningar, då båda lagen saknade vars en medlem på grund av sjukdom. Hälften av grenarna kräver fulla lag på fyra personer och de kunde därför tyvärr inte kvalificera sig för en over-all placering. Lagen skötte trots anpassningar sina grenar väldigt bra.

 

I Rikshoppslaget tävlade Josefine, Bryndis och Filippa. Där delades det inte ut några grenmedaljer, och eftersom de inte var med over-all blev det inga medaljer för våra yngre tjejer, men de presterade trots det väldigt bra. I resultaten kan vi se att de kom trea i 3 av 4 grenar: 2x30 sekunder dubbelsnurrar, par enkelreps freestyle och trean i dubbelrep. Deras positivitet genom hela tävlingen var också uppenbar.

 

I Svenska Cupen tävlade Elin, Thea och Tilda, som trots omställningarna kammade hem medaljer i tre av fyra grenar: brons i 2x30 sekunder dubbelsnurrar, samt silver i par enkelreps freestyle och trean i dubbelrep. Vi skickar ett stort grattis till dem, för både resultatet och förmågan att hålla lugnet och anpassa sina serier efter de nya förutsättningarna!

 

På söndagen var det dags för de individuella tävlingarna, och tyvärr tappade vi några hoppare från Höganäs även här på grund av sjukdom. Deltog gjorde Josefine i Rikshoppet, och Thea och Tilda i Svenska Cupen. På en nivå som resultatmässigt till stor del speglar SM-nivå gjorde Josefine en bra tävling, som gav en elfte plats, där 30 sekunder snabbhet var hennes bästa gren.

 

Thea och Tilda kämpade på bra och det blev även här många fina resultat. Tilda slutade på femte plats totalt, där freestylen blev det bästa resultatet och personligt rekord på 3 min snabbhet.
Thea tog storslam, då hon stod som segrare i samtliga grenar, vilket även ledde till seger over-all och i den fristående grenen trippelsnurrar.

 

Allt som allt blev det alltså sammanlagt 8 nya medaljer till föreningen; ett brons, två silver och fem guld! Viktigast av allt dock såg vi en väldigt fin tävling, där våra hoppare visade stor entusiasm när de tävlade på hemmaplan, stöttade av en härlig publik.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Höganäs GF, 13/06 10:37 
Höganäs GF, 01/06 20:05 
Höganäs GF, 13/05 08:00 
Höganäs GF, 11/05 11:08 
Höganäs GF, 11/05 10:52 
 
BESTÄLL VÅRA FÖRENINGSKLÄDER HÄR:
Stöd HGF: Handla online genom Sponsorhuset!
Stöd HGF på Svenska Spel
HGF på Facebook
Swish nr: 1230594143