SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Höganäs Gymnastikförening
Barn- & Ungdomsgymnastik, Truppgymnastik, KvAG & Hopprep
Hopprepsgruppen

Välkommen till hopprepsgruppen!

Hopprep är en bra aktivitet med många fördelar. Det tränar hela kroppen med många muskelgrupper som jobbar samtidigt och förbättrar kondition och balans.

Hopprep i tio minuter ger ungefär lika mycket motion som att springa 2 kilometer på ca åtta minuter. Det är också bättre för knäna än att jogga eftersom man landar på främre fotsulorna i stället för på hälarna vilket är mer skonsamt. Det är en rolig motionsform och populär tävlingsidrott.

Det finns en massa roliga reptrick att lära sig i både enkelrep och dubbelrep.

 

Hopprepsträning Vt -23.

Hopprep för alla, nya som gamla
Måndag 17.00 - 18.30 Kullagymnasiet
För nya som är intresserade är ni välkomna att komma och prova på.
Ha bra innegympaskor, väl uppsatt hår och vattenflaska med. Rep finns att låna.

Kontakt

EM i Ungern
2024-07-13 21:15

Nu har EM-laget med Svante, Thea och Tilda landat i ett varmt och soligt Ungern och tagit oss ut till tävlingsstaden Eger. Imorgon börjar tävlingarna med European Open Tournament och från och med Tisdag startar EM. Vill ni följa oss men även passa på att titta på Europas duktigaste hoppare gå in på länken:

https://youtube.com/@european.ropeskipping

 

Vi tävlar (ungefärliga tider, gå in lite tidigare så ni inte missar)

Söndag 14/7: Open Tounament

Kl 8:35, 3 min: Tilda 

Kl 9:15, 30 sek: Tilda, Thea

Från 10.50, Freestyle: Thea i heat 63

 

Tisdag 16/7: EM dag 1, kval

Från 8:30, Freestyle: Tilda i heat 29 och Svante i heat 42

Kl 12:00, Tripplar: Thea, Svante

Kl 12:50, Dubbelsnurrar: Thea & Svante

Från 15:30, Par Freestyle: Svante & Tilda i heat 134

 

Onsdag 17/7: EM dag 2, kval

Kl 8:40, 3 min: Thea, Svante

Kl 9:50, 30 sek: Svante

Kl 14:25, 1 minut dubbelsnabbhet: Alla tre

Från 16:45, Trean Freestyle dubbelrep: Alla tre i heat 155

 

På torsdagen kör endast Juniorer och sedan på fredag och lördag är det finaler. 

 

SM i Västerås
2024-06-30 11:50

2024 var hopprepet äntligen en del av SM-veckan igen, som tog plats i Västerås vecka 26. Vi tävlade 26 och 27 juni, och åkte upp med sex hoppare: Elin, Thea, Tilda, Svante, Josefine och Filippa. Resan började redan 25 juni då vi tog tåg upp till Västerås, fick chans att kolla in tävlingshallen och köra igenom våra freestyles inför de kommande tävlingarna.

 

Boendet var den här gången ungefär en halvtimmes bussfärd från arenan, i en stugby med Mälaren som granne. Det var små stugor och inte många toaletter och duschar att dela på alla föreningars hoppare, men miljön var helt fantastisk.

 

Den 26 juni var det lagtävlingar på schemat, där vi deltog i lite olika konstellationer. Elin, Thea, Tilda och Svante som varit ett eget lag några år nu fick förstärkning av Josefine och Filippa i fyran i enkelrep, men Filippa och Josefine tävlade även i pargrenar tillsammans. Det är många grenar att ta sig igenom en varm sommardag, men de kämpade på allihop och genomförde fina tävlingar. Allt kan hända under tävlingar, och tyvärr fick vi konstatera att vissa grenar som gått superbra under förträningen inte gick lika bra under tävlingen. Men allt som allt var humöret bra, och jag tycker vi visade på bra sportsmannaanda både när det gick bra och när det trasslade till sig.

 

Vi tog en del medaljer, främst brons i både snabbhet och freestyle, samt overall. Sedan fick även Tilda och Elin klättra högst upp på prispallen efter en nästan felfri Chinese Wheel freestyle!

 

Som tränare är jag väldigt stolt över samtliga prestationer; det är tuff konkurrens men vi håller nivå med övriga föreningar.

 

27 juni var det sedan dags för de individuella tävlingarna, där Tilda, Thea, Svante, Filippa och Josefine ställde upp. Även det här var en lång dag, men väldigt spännande att se dem tävla i de olika grenarna. Vi kämpade bra här och lyckades visa upp både fina resultat i snabbhet och fina freestyles.

 

I grenen tripplar fick vi se Höganäs i topp på både herr- och damsidan, med Thea och Svante som vinnare med 111 respektive 74 trippelsnurrar. Väldigt starkt jobbat!

 

För herrarna delades det inte ut några grenmedaljer, utan bara overall. Svante landade på en bronsplats, men stod ut lite extra under dagen med en startposition i freestylen som lockade till många skratt från publik och domare. 

 

För damerna delades det ut grenmedaljer, där Thea fick silver i 3 minuter springsteg och brons i freestyle. Starkt jobbat! Tilda tog här en silvermedalj i freestyle, efter en väldigt fint utförd serie. I slutet räckte detta till en silvermedalj till Thea overall.

 

Även om det den här gången inte räckte till medaljer för Filippa och Josefine var de inte långt efter de andra, och gjorde snygga serier och fick fina snabbhetsresultat. 

 

I slutet av andra tävlingsdagen kom även SVT och filmade för reportage, det publicerades några dagar senare som en höjdpunkt från SM Veckan! Om ni vill ha lite helgläsning skrev HD även ett fint reportage innan tävlingen.

 

Resan hem var extra lång med en timmes försening på ett av tågen, men det är aldrig en tråkig stund med det här gänget. Med mycket skratt, kortspel och en mängd snacks som skapade sig nästintill en egen bistro på tåget gick tiden fort ändå. 

 

Det som väntar härnäst är EM i Ungern om några veckor, dit Tilda, Svante och Thea ska åka. Terminen är inte över helt alltså, och vi fortsätter träna och ta med oss inspiration från den här tävlingen för att fortsätta utvecklas framåt. 

 

Sammanställning av medaljer:

Lag:

Brons i 4an dubbelrep 

Brons i 1x60 sekunder dubbelrep snabbhet 

Brons overall

Guld i Chinese Wheel freestyle till Tilda och Elin

 

Individuellt:

Brons i freestyle till Thea

Silver i 3 minuter till Thea

Guld i tripplar till Thea

Guld i tripplar till Svante

Silver i freestyle till Tilda

Brons overall till Svante

Silver overall till Thea

 

Svenska Cupen i Höllviken
2024-03-14 19:17

Nu har vi återhämtat oss efter Svenska Cuppen i helgen! Det blev många fina prestationer som ledde till overall silver för Svante och brons för Tilda!

 

Det blev även grenbrons i Wheel för Filippa och Josefine, grensilver i freestyle och grenbrons i 3 minuter för Tilda, och brons i tripplar för Svante!

 

Nu laddar vi inför vikingahoppet på söndag där Fanny kommer att göra sin tävlingsdebut! Vi önskar henne stort lycka till!!

Svenska Cupen i Lycksele
2023-10-22 19:40

Nu har vi landat hemma efter en händelserik helg i Lycksele! Alla presterade på topp och för Tilda ledde det till silver i freestyle och brons overall. Elin sprang på som bara den och tog ett brons i tre minuter. Svante placerade sig på silverplats i både tripplar och overall. I den fristående grenen Wheel så fick Elinor och Filippa brons och Elin och Tilda guld! ”Lillelaget” gjorde även senior debut, grymt jobbat!!

 

Vi var beredda på att det skulle bli lite kallt, men blev förvånade på söndag morgon när vi kom ut till -17°C, men att vi fick se norrsken på lördag kväll vägde upp för det.

 

Nu laddar vi inför träningsläger i Danmark nästa helg, men först ska vi hem och sova riktigt gott.

VM i hopprep 2023, Colorado springs USA
2023-07-21 03:53

Tidigare fanns två separata internationella hopprepsförbund med egna VM. 2019 slogs förbunden ihop till ett och skapade IJRU. Detta VM är det första gemensamma världsmästerskapet och ca 1200 hoppare från 23 länder har samlats här i Colorado springs. 

Colorado springs har ca 450 000 invånare men upplevs inte som en storstad eftersom det knappt finns några höghus och istället utspritt på ett stort område nedanför de mäktiga Klippiga bergen. Colorado springs ligger på 1840 meters höjd och det påverkar andningen och gör det lite extra jobbigt för hopparna när det börjar bränna i halsen.

International Open Tournament, IOT, en förtävling till VM startade på söndagen med lagtävlingar och individuell snabbhet. Så för Svantes del innebar det både individuella snabbhetsgrenarna i IOT 19+ och två pargrenar med Thea i IOT Mix 19+. På måndagen kördes alla individuella IOT freestyles. Svante och Thea kunde glädjas åt en bronsmedalj för sin parfreestyle.

På tisdagen började VM och Thea körde sin freestyle och snabbhetsgrenarna på onsdagen. Det blev en 15:e plats av 28 overalldeltagare.

Svante ingår dessutom i IJRU organisationen och har jobbat hårt alla dagar för att få VM att bli det fantastiska arrangemang det är.

Vi åker hem med massor av inspiration inför höstterminen.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Höganäs GF, 01/07 21:17 
Höganäs GF, 01/07 10:34 
Höganäs GF, 01/07 10:00 
Höganäs GF, 15/06 10:00 
Höganäs GF, 12/06 13:10 
 
BESTÄLL VÅRA FÖRENINGSKLÄDER HÄR:
Stöd HGF: Handla online genom Sponsorhuset!
Stöd HGF på Svenska Spel
HGF på Facebook
Swish nr: 1230594143