SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Höganäs Gymnastikförening
Barn- & Ungdomsgymnastik, Trupptävling & Hopprep
Hopprepsgruppen

Välkommen till hopprepsgruppen!

Hopprep är en bra aktivitet med många fördelar. Det tränar hela kroppen med många muskelgrupper som jobbar samtidigt och förbättrar kondition och balans.

Hopprep i tio minuter ger ungefär lika mycket motion som att springa 2 kilometer på ca åtta minuter. Det är också bättre för knäna än att jogga eftersom man landar på främre fotsulorna i stället för på hälarna vilket är mer skonsamt. Det är en rolig motionsform och populär tävlingsidrott.

Det finns en massa roliga reptrick att lära sig i både enkelrep och dubbelrep.


Se film från gruppen


Hopprepsträning VT -21. Börjar v. 4

Hopprep för alla, nya som gamla
Måndag 17-19.00 Kulla Gymnasiet
Lördag 10-12 A-hallen Höganäs Sportcenter
För nya som är intresserade är ni välkomna att komma och prova på.
Ha bra innegympaskor, väl uppsatt hår och vattenflaska med. Rep finns att låna.
Medaljer på JSM o SM i hopprep
2020-10-05 10:51
Glada hoppare från Höganäs GF

Helgen den tredje och fjärde oktober anordnades JSM och SM, både i lag och individuellt, nere i Kämpinge. På grund av rådande restriktioner genomfördes tävlingen utan publik, och lördagens lagtävling var uppdelad med JSM på förmiddagen och SM på eftermiddagen. 

På lördagen tävlade Elinor och Bryndis i grenarna 2x30 sekunder dubbelsnurrar och parserie i enkelrep. Det var första gången för de båda på JSM nivå och de gjorde en bra debuttävling och är ännu en erfarenhet rikare.

På eftermiddagen tävlade Anna och Clara SM i par, också i grenarna 2x30 sekunder dubbelsnurrar och parserie i enkelrep. De deltog också i den första svenska Wheel tävlingen, där de kammade hem guldet med sin både svåra och kreativa serie. Svante och Thea ställde också upp i Wheel där de fick bronset.

Vi hade ett lag med på SM, bestående av Tilda, Elin, Svante och Thea. De tävlade i alla åtta grenar, men en hel del fick tänkas om i sista minuten då laget hade en skada bara några dagar innan. De presterade ändå bra och som bäst i deras freestyles.

Under den individuella tävlingen på söndagen hade vi fyra deltagare med: Bryndis på JSM och Tilda, Svante och Thea på SM. Bryndis körde även här en mycket bra debuttävling, med ett personligt rekord på 353 steg på tre minuter snabbhet och en fjärde plats i tripplar med 47 stycken. Tilda lyckades köra sin freestyle helt felfritt till stora applåder och landade även hon på en fjärde plats i tripplar med 27 stycken. Thea slog sitt personliga rekord i tre minuter med sina 436 steg, vilket också ledde till ett guld i grenen. Hon kom även på delad första plats i tripplar med 94 stycken, samt en silverplats för sin freestyle. Det resulterade i en andra plats och silver i overall SM tävlingen. Svante kom på en silver plats med sina 98 tripplar, vilket även är ett personbästa på tävling, och ett brons i overall SM tävlingen. Hans 356,5 steg i tre minuter var även det ett personligt rekord. 

Vi hade en väldigt fin och rolig helg i Kämpinge som drog in åtta nya medaljer till föreningen, men där vi främst fick se våra hoppare pressa sig själv och nå nya personliga rekord, vilket i slutändan är det viktigaste.

Se tävlingsserier här


Svenska Cupen blev Distanscupen
2020-03-14 19:51
Deltagande hoppare från Höganäs GF

I torsdags, dagen innan avresa till Lycksele för deltagande i Svenska Cupen och Rikshoppet kom beskedet att Lycksele kommun ställde in tävlingen för tillresande deltagare på grund av smittorisken av Corona. Det blev en stor besvikelse för alla hoppare som lagt ner mycket träning inför detta och sett fram emot resan till Lappland.

2 världsförbund har under 2019 gått ihop till ett nytt gemensamt och det var nya grenar och regler som skulle testas på tävling för första gången. Därför blev det snabba beslut om en träningstävling istället, Svenska Distanscupen 2020, som genomförs på tre platser i Sverige under helgen 2020-03-14 / 2020-03-15. Arrangerande föreningar är Höganäs Gymnastikförening, Kämpinge Gymnastikförening och Lycksele Korpförening. Utöver dessa deltar även Helsingborgs Turnförening.

Tävlingen blir unik i sitt slag som den första digitala tävlingen svenskt hopprep genomför Tävlingen genomförs för att ge domare och hoppare en möjlighet att träna på att använda det nya reglementet.


Snabbhetsgrenarna räknas på respektive plats av respektive arrangör utsedda domare. Freestylegrenarna filmas och skickas in för att bedömas av licensierade domare under vecka 12. Resultaten meddelas söndagen den 22 mars och medaljer skickas per post.Inställd träning pga tävling
2020-03-08 14:48
 Lördag 14/3 och måndag 16/3 är träningen inställd pga hopprepstävling i Lycksele.

Guld i Skånemästerskap, Kämpinge 13/10
2019-10-14 20:32

Vi hade 7 hoppare som  åkte ner till Kämpinge för deltagande i Skånska mästerskapet.

Ca 80 hoppare från 4 föreningar deltog, Kämpinge, Höganäs, Helsingborgs Turn och en helt ny förening från Lomma.

Malou och Linnea tävlade i yngsta klassen på förmiddagen. På eftermiddagen var det dags för de äldre att tävla. Josefine, Bryndis och Filippa deltog i Ungdomshoppet. Thea och Tilda deltog i "SM klassen".

Alla hade roligt och gjorde fina prestationer.


Grattis till Thea som tog hem guldet och blev Skånsk mästare i hopprep 2019!

Länk

Freestyle Thea

Spännande tävlingshelg för våra yngre hoppare
2019-04-07 19:41
I helgen åkte våra yngre hoppare i Hopprepsgruppen upp till Tranås för hopprepstävling i Vikingahoppet Yngre och Rikshoppet 4:an. För Moa och Malou var det första gången att tävla. En stor utmaning att ställa sig ensam på tävlingsgolvet och visa sin snabbhet, uthållighet och freestyle vilket de gjorde med bravur. De nu lite mer rutinerade hopparna Elinor, Filippa, Bryndis och Josefine har tagit steget upp till Rikshoppet 4:an där de tävlade 4 grenar som lag i enkelrep och dubbelrep. De tävlade också individuellt med flera personbästa resultat. I 3 minuter uthållighet räckte Filippas 324 springsteg till en bronsmedalj.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Höganäs GF, 15/04 21:00 
Höganäs GF, 13/04 09:09 
Höganäs GF, 23/01 23:41 
Höganäs GF, 13/01 21:22 
Höganäs GF, 22/12 09:02 
Höganäs GF, 11/12 11:17 
 
BESTÄLL VÅRA FÖRENINGSKLÄDER HÄR: kommer inom kort
Stöd HGF: Handla online genom Sponsorhuset!
Stöd HGF på Svenska Spel
HGF på Facebook
Swish nr: 1230594143