SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Höganäs Gymnastikförening
Barn- & Ungdomsgymnastik, Truppgymnastik, KvAG & Hopprep
Hopprepsgruppen

Välkommen till hopprepsgruppen!

Hopprep är en bra aktivitet med många fördelar. Det tränar hela kroppen med många muskelgrupper som jobbar samtidigt och förbättrar kondition och balans.

Hopprep i tio minuter ger ungefär lika mycket motion som att springa 2 kilometer på ca åtta minuter. Det är också bättre för knäna än att jogga eftersom man landar på främre fotsulorna i stället för på hälarna vilket är mer skonsamt. Det är en rolig motionsform och populär tävlingsidrott.

Det finns en massa roliga reptrick att lära sig i både enkelrep och dubbelrep.

 

Hopprepsträning Vt -23.

Hopprep för alla, nya som gamla
Måndag 17.00 - 18.30 Kullagymnasiet
För nya som är intresserade är ni välkomna att komma och prova på.
Ha bra innegympaskor, väl uppsatt hår och vattenflaska med. Rep finns att låna.

Kontakt

Svenska Cupen i Lycksele
2023-10-22 19:40

Nu har vi landat hemma efter en händelserik helg i Lycksele! Alla presterade på topp och för Tilda ledde det till silver i freestyle och brons overall. Elin sprang på som bara den och tog ett brons i tre minuter. Svante placerade sig på silverplats i både tripplar och overall. I den fristående grenen Wheel så fick Elinor och Filippa brons och Elin och Tilda guld! ”Lillelaget” gjorde även senior debut, grymt jobbat!!

 

Vi var beredda på att det skulle bli lite kallt, men blev förvånade på söndag morgon när vi kom ut till -17°C, men att vi fick se norrsken på lördag kväll vägde upp för det.

 

Nu laddar vi inför träningsläger i Danmark nästa helg, men först ska vi hem och sova riktigt gott.

VM i hopprep 2023, Colorado springs USA
2023-07-21 03:53

Tidigare fanns två separata internationella hopprepsförbund med egna VM. 2019 slogs förbunden ihop till ett och skapade IJRU. Detta VM är det första gemensamma världsmästerskapet och ca 1200 hoppare från 23 länder har samlats här i Colorado springs. 

Colorado springs har ca 450 000 invånare men upplevs inte som en storstad eftersom det knappt finns några höghus och istället utspritt på ett stort område nedanför de mäktiga Klippiga bergen. Colorado springs ligger på 1840 meters höjd och det påverkar andningen och gör det lite extra jobbigt för hopparna när det börjar bränna i halsen.

International Open Tournament, IOT, en förtävling till VM startade på söndagen med lagtävlingar och individuell snabbhet. Så för Svantes del innebar det både individuella snabbhetsgrenarna i IOT 19+ och två pargrenar med Thea i IOT Mix 19+. På måndagen kördes alla individuella IOT freestyles. Svante och Thea kunde glädjas åt en bronsmedalj för sin parfreestyle.

På tisdagen började VM och Thea körde sin freestyle och snabbhetsgrenarna på onsdagen. Det blev en 15:e plats av 28 overalldeltagare.

Svante ingår dessutom i IJRU organisationen och har jobbat hårt alla dagar för att få VM att bli det fantastiska arrangemang det är.

Vi åker hem med massor av inspiration inför höstterminen.

VM i Colorado Springs
2023-07-15 16:49

Thea och Svante ska tävla på VM och IOT i Colorado Springs i veckan, det streamas på https://ijru.sport här är tiderna de tävlar, svensk tid.

 

Söndag 16 juli (IOT)

16:30 – Thea och Svante dubbelsnurrar, Svante individuella snabbhetsgrenar

20:30 – Thea och Svante parfreestyle

 

Måndag 17 juli (IOT) 

18:30 – Svante freestyle, heat 75

 

Tisdag 18 juli (VM)

16:30 – Thea freestyle, heat 35

 

Onsdag 19 juli (VM)

16:30 – Thea individuella snabbhetsgrenar

Heat 1, 10 och 29

 

Om det blir finaler för Thea uppdaterar vi med det.

Gott om inspiration från Svensk-Danska mästerskapen
2023-04-22 13:03

Lördagen den 15 april anordnades Svensk-Danska mästerskapen i hopprep nere i Kämpinge. Det är en årlig lagtävling som vartannat år hålls i Sverige och vartannat i Danmark. Från Höganäs GF hade vi två lag som tävlade: Svante, Thea, Tilda och Elin, samt Elinor, Bryndis, Josefine och Filippa. Till skillnad från de flesta tävlingarna var det den här gången enbart grentävlingar och inget overallpris delades ut. Det innebar till exempel att i grenarna som vanligtvis bara två personer i laget kör, hade nu alla möjlighet att tävla tillsammans i olika konstellationer. 

 

Det var en större tävling än vanligt, med många lag från Danmark och tre tävlande föreningar från Sverige. Tävlingen varade från klockan elva till klockan sex på kvällen. Det var oerhört inspirerande att se så många duktiga lag, både i snabbhetsgrenarna men speciellt även i freestyle. Allt som allt fick publiken se hela 123 freestyles under dagen! 

 

Alla våra hoppare kämpade bra trots den tuffa konkurrensen, där det i vissa grenar var över 40 lag som deltog. Det mesta gick utmärkt, och humöret var på topp under dagen. Väntan mellan grenarna spenderades bland annat med kortspel, vilket är en härlig tradition i hopprepsgruppen. 

 

Från den här tävlingen tar vi främst med oss inspiration, men det blev även en hel del medaljer till vårt äldre lag med Svante, Thea, Tilda och Elin, som tog brons i flera grenar. Stort grattis! Och ett grattis ska också gå till det yngre laget, där en lagkamrat är tillbaka efter några års uppehåll och nu är ett fulltaligt lag igen. Det är inte lätt att gå upp och tävla tillsammans med bara några enstaka träningar i ryggen tillsammans, men de skötte det galant!

 

Det här var sista tävlingen för terminen, men vi laddar vidare inför våruppvisning och höstens tävlingar. Och VM i USA såklart!

Medaljregn över Höganäs på SM i Hopprep
2023-03-13 22:54

Helgen den 11-12 mars åkte våra äldsta hoppare till Lingvallen i Ängelholm för att tävla i SM. Tävlingen som arrangerades av Kämpinge GF och Gymnastikförbundet Syd innehöll klasserna Rikshoppet 8:an, JSM och SM.

 

På lördagen hölls lagtävlingar, och för första gången hade vi två SM-lag med oss: Svante, Thea, Tilda och Elin i ett lag Elinor, Josefine och Filippa i ett andra lag. Alla var taggade inför tävlingen och det är alltid en speciell känsla när det är dags för SM, även om det denna gång var tidigt på säsongen och därför lite extra nervöst. Det var också första gången för Elinor, Josefine och Filippa på SM-nivån, vilket var spännande. Eftersom de bara var tre tävlade de i hälften av grenarna, då de andra kräver fyra personer. 

 

Lagtävlingen höll en mycket hög nivå, som vi lyckades matcha, och humöret var på topp hela dagen, även när vissa grenar hade kunnat gå bättre. Snabbheten är alltid tuff, men freestyle gick desto bättre, och laget med Svante, Thea, Tilda och Elin lyckades kamma ihop tre medaljer: brons i trean i dubbelrep, silver i fyran i enkelrep och ett guld i fyran i dubbelrep. Guldet kom som en glad överraskning, och det var med stort jubel som laget ställde sig på prispallen. Under lördagen tävlade de även i Chinese wheel, där Elin och Tilda tog brons, och Thea och Svante tog guld. Filippa och Elinor gjorde även dem en riktigt bra serie.

 

Söndagen bjöd sedan på de individuella tävlingarna, och här deltog Svante, Thea, Tilda, Elin och Josefine. Även här gick tävlingen väldigt bra. Elin, Svante och Thea slog personbästa i 3 minuter med 378, 385 respektive 450 steg, vilket är otroligt fina resultat, och freestylarna flöt på bra. Alla våra hoppare kan vara riktigt stolta över deras prestationer.

 

Men, så kom det historiska för vår förening i slutet av dagen vid prisutdelningen. Trippelsnurrar, som är en fristående gren utöver over-all vann Svante för herrar och Thea för damerna. För herrklassen delades endast over-all priset ut, och efter flera brons och silver kammade Svante till slut hem guldet, och den nya vandringspokalen för herrar! I damklassen delades det ut pris i samtliga grenar. Elin, smått chockad, fick gå upp på prispallen för första gången individuellt i SM och ta emot brons i freestyle. Thea hade, efter vinsten i SM förra året, en titel och försvara, och med ett brons i 30 sekunder springsteg, guld i 3 minuter springsteg och guld i freestyle lyckades hon med det! 

 

Per SM-standard spelades nationalsången för att fira vinnarna av over-all tävlingarna, och båda klasserna stod tillsammans och vi fick se Höganäs på toppen tillsammans. Alla som var där kan nog hålla med om att det var en mäktig känsla.

 

Vi är otroligt stolta över våra hoppare, såklart för medaljer men också för prestationer och engagemang. På den här nivån sköter de mycket av sin egen träning och peppade varandra genom båda dagarna. Det är alltid lika kul att vara med ute på tävlingar med det här gänget, och med en sådan här start på terminen kämpar vi vidare.

 

Se även: Artikel i HD, reportage på SVT, intervju på Halv Tre med Lotta Bromé, intervju i Efter Fem på TV4 och Gymnastikförbundets reportage om lagtävlingen och om individuella tävlingen.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Höganäs GF, 27/11 17:20 
Höganäs GF, 26/11 18:00 
Höganäs GF, 13/11 14:43 
Höganäs GF, 11/11 15:36 
Höganäs GF, 23/10 17:33 
 
BESTÄLL VÅRA FÖRENINGSKLÄDER HÄR:
Stöd HGF: Handla online genom Sponsorhuset!
Stöd HGF på Svenska Spel
HGF på Facebook
Swish nr: 1230594143