SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Höganäs Gymnastikförening
Barn- & Ungdomsgymnastik, Truppgymnastik, KvAG & Hopprep

Kontaktuppgifter Höganäs GF
Organisationsnummer: 843000-6067
Föreningsnummer: 10426
Besöksadress: Friluftsvägen 12, Lerberget
Postadress: Friluftsvägen 10, 263 54 Lerberget
Bankgiro: 172-4202
Swish-nummer: 123 059 4143
 
Klicka också på menyerna ovan så hittar ni info om kansliet, styrelsen och våra sponsorer
(samt hur man blir sponsor).
 
Om Höganäs gymnastikförening

Höganäs gymnastikförening (HGF) bildades den 4 januari 1896 av anställda vid Höganäs stenkolsbolag, sedermera Höganäs AB. Ordförande och en av initiativtagarna var Hjalmar Ljungberg. Endast den som hade anställning vid Höganäsbolaget fick tillhöra föreningen. Medlemsantalet var då begränsat till 30 personer och enbart män var välkomna. Under början av 1900-talet ingick både sabelfäktning och fotboll i gymnastikföreningens utbud och även kvinnor tilläts så småningom att bli medlemmar.

 

1975 upphörde Bende Larsson med uppvisningsgruppen ”Trio Höganäs” och fick frågan om hon ville bli tränare i föreningen. 1993 lanserades idén om att skapa en Julshow och i och med Peter Pan var Höganäs gymnastikförenings julshow igång och är numera nästan en institution.

 

Efter att ha funnits i många olika lokaler under åren, från Tivolihuset till Eric Ruuthskolan och till och med en stuga i Strandbaden, byggdes 1980 en idrottshall i kommunen där HGF för första gången fick fasta lokaler. 1997 fick man flytta till rackethallens lokaler för att möjliggöra fast installation av de avancerade redskap gymnastiken nu krävde.

 

2021 fick så äntligen Höganäs gymnastikförening sin alldeles egna specialhall för gymnastik och framtiden ligger nu för våra fötter.

 

Idag har föreningen över 550 medlemmar och engagerar en stor del av invånarna i Höganäs med omnejd. Utöver truppgymnastik som tävlingsdisciplin erbjuder föreningen en stor mängd barn- och ungdomsgrupper, en av Sveriges bästa hopprepsgrupper, Artistisk gymnastik och Vuxengymnastik.

 

 

 
 
BESTÄLL VÅRA FÖRENINGSKLÄDER HÄR:
Stöd HGF: Handla online genom Sponsorhuset!
Stöd HGF på Svenska Spel
HGF på Facebook
Swish nr: 1230594143